pozvánka na Klubovú výstavu

Vás srdečne pozýva na

KLUBOVÚ VÝSTAVU

CAJC,CAC,KV,KV MLADÝCH,JUNIOR BOB,BOS,BOB

Mošovce 30.04.2016, autokemping , uzávierka prihlášok: 17.04.2016

online PRIHLÁŠKA / ENTRY FORM: www.dogshow.sk /

Club dog show CAC/CAJC/ CLUB WINNER, JUNIOR CLUB WINNER, JUNIOR BOB,BOS,BOB

 Mošovce April 30, 2016, autokemping Drienok Entry deadline: 17.04.2016

Delegovaný rozhodca / Judge: SHAUN WATSON /CY/

 

Shaun Watson sa narodil v roku 1955 v Londýne vo Veľkej Británii. V roku 1971 vstúpil do armády kde počas siedmych rokov slúžil v rôznych krajinách.  Neskôr nastúpil k polícii v Londýne, kde slúžil 25 rokov. Jeho starý otec vlastnil škótske teriéry ktoré v rokoch 1940 a 1950 choval a vystavoval a niektoré z nich sa zúčastňovali aj výstav v  USA. Prvým psom pána Watsona bol nemecký ovčiak, ktorého si zadovážil keď pracoval v Nemecku. Po návrate do Veľkej Británie si zamiloval  dobermanov  a prvého si kúpil v roku 1978. Začal sa s nimi zúčastňovať výstav  a čoskoro prišli aj prvé úspechy, jeho psi pôsobili v 15 krajinách sveta. Psy začal vystavovať od roku 1980 a pokračoval  až kým sa presťahoval na Cyprus. K jeho obĺúbeným dobermanom pribudli aj kerry blue teriéry. Okrem posudzovaniu sa venoval aj vystavovaniu psov a ako handler vystavoval rôzne plemená psov a mnohých šampiónov. Jedným z jeho najcennejších víťazstiev bolo Best in Show na výstave so 17 tisíc prihlásenými psami. Na Crufts výstavách vystavoval počas viac ako 25 rokov, pričom získal množstvo víťazstiev, vrátane Best of Breed. Vlastnil a vystavoval ako handler mnohých šampiónov z Veľkej Británie i šampiónov z iných krajín. Zaoberal sa bojovými umeniami počas mnohých  rokov a organizoval medzinárodné súťaže pre Tae Kwon Do (kórejské bojové umenie).

Pôsobil v úlohe organizátora a aj hlavného rozhodcu a zúčastňoval sa súťaží ako rozhodca v mnohých krajinách sveta vrátane Kórei V 1989  začal posudzovať psy vo Veľkej Británii a ocenenia CC prvý krát udelil v UK v roku 1996. Postupne si rozšíril aprobáciu na niekoľko daľších plemien na úrovni CC vo Veľkej Británii. Bol členom mnohých chovateľských klubov, členom výstavnej komisie  a členom výboru. Bol predsedom Kerry blue teriér klubu a predsedom komisie chovateľov vo Veľkej Británii. Naposledy posudzoval vo Veľkej Británii v auguste 2012 a v roku 2015 na Crufts. Odkedy sa presťahoval na Cyprus je členom Cyperského zväzu kynológov a pokračuje v posudzovaní psov na Cypre a v mnohých ďalších krajinách. V sučastnosti má aprobáciu na posudzovanie všetkých plemien a skupín  FCI a BIS. Posudzoval FCI skupiny na národnej aj medzinárodnej úrovni už viac ako sto krát, mnoho krát Best in Show. BIS posudzoval na štyroch kontinentoch.  Posudzoval na mnohých veľkých i malých výstavých a vždy si to užil. Má veľa pozvaní na posudzovanie a na všetky sa vždy veľmi teší.

30.04.2016 club show BULLMASTIFF KLUB SK, Mošovce, Slovakia. judge: Mr. Watson Shaun, Shaun Watson was born in London UK in 1955. I joined the Army in 1971 and was station in various countries serving 7 years , I later joined the Police in London where I served for 25 years. My grandfather was breeding Scottish Terriers in the 1940 and 1950 bred and showed dogs, even sending some to the USA for shows. I bought my first dog a German Shepherd, when I was in German but later bought a Dobermans (1978), when I returned to the UK. I became involved in showing them, with some success and sending dogs to over 15 countries. I started to shows dogs in 1980 and continues showing until I moved to Cyprus , my own breeds was Dobermanns and Kerry Blue Terriers, but I was a handler for a number of different breed and I have had numerous Champions, one of my best wins being Best In show with over 17,000 dogs entered. I have shown at Crufts for over 25 years with many wins including Best of Breed and have owned, bred or handled many champions UK world and other champion. I was involved in Martial Arts for many years and have run major International competitions as the organizer and or head referee for Tae Kwon Do and have acted as referee in many places around the world including Korea the head of TKD I started judging in 1989 in the UK and awarded CC’s for the first time in the UK in 1996, I have now passed to judge a few breeds at CC level in the UK, I have been a member of a number of breeds clubs and show Club member and committee member. I was previously Chairman of a Kerry Blue breed club and chairman of the Breed council while in the UK. I last judged in the UK In august 2012 and have UK appointments for 2015 and 2016, one of which is Crufts. Since moving to Cyprus I am now a member of The Cyprus Kennel Club and have judged for them in Cyprus and many other countries. I am now licensed to judge for the FCI at all breed and all groups and BIS. I have judged FCI groups at national and International over 100 times, and Best in Show many times, and judged BIS on four continents in , I have judged at many big AND small shows throughout the world and enjoy them all. Whilst in the UK I also ran Tae Kwon Do international events and I am a international Tae Know do Referee. I have a number of future judging appointments which I am looking forward to them all including Crufts 2015

 

Info na: www.bullmastiffklub.sk